LECA-nieuwsbrief december 2015

DIT WAS 2015 filmpje

DIT WAS 2015 filmpje

2015 is voorbij gevlogen. De hoogtepunten benoemen kunnen we niet. Iedere ontmoeting, ieder contactmoment en ieder erfgoedzorgtraject is ons even dierbaar. Daarom maakten we dit filmpje met jullie in de hoofdrol. Bedankt om ons zoveel vragen te stellen, om zo vaak op consult te komen en om zo talrijk aanwezig te zijn op onze contact- en studiedagen. Bedankt ook aan al onze partners. We kijken er naar uit om in 2016 samen met jullie allemaal te bouwen aan een toekomst voor alledaags erfgoed. Geniet van de feestdagen en tot volgend jaar! 

In de kijker: Fery Malek-Madani over Norouz

In de kijker: Fery Malek-Madani over Norouz

Norouz. Voor veel mensen die in België wonen is het een van de belangrijkste feesten van het jaar. Een nieuwjaarsfeest, om precies te zijn. Voor u uitkijkt naar ongekende rituelen op 1 januari: Norouz wordt gevierd op 21 maart. Dat is niet toevallig het begin van de lente. Norouz viert de hergeboorte en het belang voor de natuur. Verzoening, respect en vernieuwing staan daarbij centraal. De Belgisch-Iraanse kunstcurator Fery Malek-Madani geeft tekst en uitleg bij ‘haar’ feest.

U schrijft geschiedenis

U schrijft geschiedenis

In onze hoofden gaat geschiedenis schrijven gepaard met grootse gebeurtenissen, woorden en daden. Maar geschiedenis schrijven zit ook in de kleine momenten van het leven. Door tradities bewust door te geven aan de volgende generaties schrijf je ze de geschiedenis in. Daarom lanceerde LECA samen met zes andere erfgoedpartners de campagne #ikschrijfgeschiedenis. Zo vragen we met zijn allen aandacht voor de rijkdom van immaterieel erfgoed. Deel via de sociale media hoe jij een traditie in leven houdt met de hashtag #ikschrijfgeschiedenis.

Oproep reuzenstoet Bokrijk

Oproep reuzenstoet Bokrijk

Domein Bokrijk is op zoek naar reuzen. In het kader van De Bokrijkdagen wordt op 16 augustus 2016 opnieuw een reuzenstoet georganiseerd. Er wordt een vergoeding voorzien van 300 euro. Alle praktische informatie vind je hier. In 2014 stond LECA mee aan de wieg van de eerste reuzendag in Bokrijk. Sindsdien is de stoet goed op weg om traditie te worden.