Kaasfeesten (Passendale)

Kaasfeesten (Passendale)
Locatie
Passendale
Algemene info

DIT FEEST WORDT NIET MEER GEORGANISEERD

In 1932 legde de familie Donck de grondslag van de Kaasmakerij Passendale. Het kleine bedrijf op een boerderij groeide uit tot een kaasmakerij van formaat met een ruim assortiment van kazen. Het bedrijf heeft vandaag ook een museum. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er rond Passendale vandaag Kaasfeesten worden gehouden en dat al om en bij de 40 jaar.

Tijdens de feesten kun je zien hoe één van de grootste zuivelbedrijven van het land werkt. Kaasmeesters geven je een inwijding in het mysterie van het kaasmaken. In De Oude Kaasmakerij – het kaasmuseum  - zie je hoe een zuivelbedrijf uit de jaren 1930 werkte. Kazen… ze bestaan in allerlei geuren en kleuren en de één is al wat pittiger dan de ander. Alles is te proeven op de kaasmarkt, het vormt het kloppende hart van de Kaasfeesten. ’s Namiddags staan er straatartiesten, kindergrimeurs, fanfares en muziekgroepen op het programma.

Organiserende vereniging
De Oude Kaasmakerij
Website van de vereniging
http://www.kaasfeesten.be
Andere activiteiten van de vereniging
De Oude Kaasmakerij is in 2002 volledig gerenoveerd en ingericht voor een unieke kennismaking met het productieproces van melk tot kaas. De Oude Kaasmakerij is echter meer dan een museum, maar een interactieve en experimentele kennismaking met kaas in al zijn facetten. Hier ruikt en voelt u niet alleen kaas, u proeft het ook.
Contactgegevens

Telefoon: 051 77 70 05