Oogstfeesten (Wervik)

Oogstfeesten (Wervik)
Tijdstip
Tweede weekend van september
Locatie
Wervik
Algemene info

Elk jaar, tijdens het tweede weekend van september, strijken de Oogstfeesten in Wervik, Geluwe of Kruiseke neer in een andere (historische) hoeve. In dat weekend komen er enkele duizenden bezoekers langs. Wervik is van oudsher (sinds 1650) een tabakscentrum en ook vandaag wordt er nog steeds tabak geteelt bij de lokale tabaksboeren. De oogst van de tabak gebeurt steevast in de tweede helft van augustus. De tabaksbladeren worden daarbij in serres te drogen gehangen, daarom worden de bladeren op ranken genaaid. Na het arbeidsintensieve werkje van het tabaksnaaien is er tijd om te feesten. En daar houdt men zich in Wervik aan.

In de voormiddag is er de brigandmis, het kampioenschap tabaksnaaien, huifkartochtjes en vliegeren. Er wordt lekker gegeten van het spit, er is een fietszoektocht, struisvogelpik, grabbelworp, grote hondenkoers, kattenknippeling, kampioenschap sigaretten rollen en een groots avondfeest met de verkiezing van de Tabaksfee.

Organiserende vereniging
Oogstfeestcomité
Andere activiteiten van de vereniging
De landbouwers krijgen van het feestcomité een beknopte geschiedenis van hun hoeve cadeau. Ook krijgt de hoeve een originele naam. Een naamplaat wordt onthuld na de openluchtmis.
Contactgegevens
Delvoye Bernard (voorzitter)
Telefoon: 056 31 16 34