The Belgian Pride Brussels (Brussel)

%AutoEntityLabel%
Tijdstip
zaterdag die het dichtste ligt bij 17 mei (IDAHOT)
Locatie
Brussel
Algemene info

Het kleurrijkste festival van het jaar, de Belgian Pride in Brussel! 


Het hele weekend zetten we onze hoofdstad in vuur en vlam. Van de Pride Kick-Off, naar lekkere cocktails en spectaculaire acts en muziek in de Rainbow Village (Sint-Jacobswijk), tot overwelmende parties doorheen de hele stad. Maak je klaar voor de Belgian Pride!

Als hoogtepunt trekt de uitbundige en kleurrijke Pride Parade door het hart van de stad. Talrijke delegaties zorgen voor sfeer, feest en prikkelende boodschappen tijdens deze parade. Ook de Pride Village opent die dag zijn deuren op de Kunstberg. Geniet, samen met duizenden anderen, van verrassende acts, muziek, culinaire specialiteiten en de standenmarkt waar talrijke LGBTI+ organisaties zich voorstellen.


 

Foto 1-3: copyright Alonso Juarez

Foto 4-5: copyright Annelise Detournay

Foto 6: copyrigt Brice Guiho

Foto 7: copyrigt Pascale Mannaerts

Organiserende vereniging
vzw The Belgian Pride
Werking van de vereniging
The Belgian Pride vzw brengt maatschappelijke verandering, en creëert impact op politiek en maatschappij door de organisatie en het faciliteren van evenementen, activiteiten en communicatieaspecten van het Belgian Pride Festival. Het Belgian Pride Festival is een jaarlijkse periode van evenementen, initiatieven en activiteiten met een feestelijk, politiek en cultureel karakter in de Belgische en Europese hoofdstad, Brussel en in heel België. Deze periode vindt elk jaar plaatst in de maand mei, rond de Internationale Dag tegen Holebi- en transfobie (17 mei).
Hierbij profileert de vzw zich als facilitator voor alle betrokkenen (middenveldorganisaties, handelaars, cultuur, horeca, toerisme, etc.): The Belgian Pride vzw organiseert maar de achterban maakt het Belgian Pride Festival. Het doel is een inclusieve en diverse pride te realiseren waarbij er elk jaar aandacht wordt gevraagd voor een maatschappelijk thema en een eisenplatform.
The Belgian Pride vzw is als het ware de ‘megafoon’ voor de Belgische LGBTI+ achterban ‘and friends’ en een volwaardige partner voor alle initiatieven die deze boodschap mee willen uitdragen.
Door betrokkenheid te creëren, promoot de organisatie een positieve attitude ten aanzien van het inclusief samenleven in diversiteit.
Website van de vereniging
http://www.pride.be
Contactgegevens
vzw The Belgian Pride
Kolenmarkt 42
1000 Brussel