Feest op het Plein (Bachte-Maria-Leerne (Deinze))

Feest op het Plein (Bachte-Maria-Leerne (Deinze))
Tijdstip
het derde weekend van september
Locatie
Bachte-Maria-Leerne (Deinze)
Algemene info

Sinds 1997 wordt in Bachte-Maria-Leerne tijdens het derde weekend van september Feest op het Plein gevierd. De centrale locatie van dit evenement, dat door Feest op het Plein vzw georganiseerd wordt, is het pleintje aan de geklasseerde kerk van Bachte.

Het feestweekend gaat op vrijdagavond van start met een prijskaarting. Vaste waarden van het feestprogramma op zaterdag zijn onder meer de tweedehands audio- en boekenmarkt en de rommelmarkt. Na de officiële opening van de kermis is er een receptie voor alle Bachtenaren. Verder staan dan ook nog een wielerwedstrijd, een fietszoektocht en een appelgebakwedstrijd. 

Op zondag is er na de hoogmis traditioneel een druk bijgewoonde kinder- en knuffeldierenwijding. In de namiddag is er een wielerwedstrijd voor junioren. Daarna volgen nog een aantal optredens.

's Maandags is er in de kerk een dienst om de overleden Bachtenaren te herdenken. Sinds 2009 is er op maandag ook een verklede parochianenkoers, die erg veel bijval kent.

Feest op het Plein wordt op dinsdagafgesloten met een gratis seniorenkaarting met taart en koffie .

Organiserende vereniging
Feest op het Plein vzw
Werking van de vereniging
Feest op het Plein vzw heeft als doel Bachte als parochie te promoten en bekend te maken en de Bachtenaren onspanning aanbieden.
Website van de vereniging
http://www.feestophetplein.be
Publicaties van de vereniging
neen
Contactgegevens
D’Hoore Nicole (Secretaris)
Schipdonkstraat 30
9800 Bachte-Maria-Leerne (Deinze)