Halloweendorp (Aartrijke)

Halloweendorp (Aartrijke)
Locatie
Aartrijke
Algemene info

Halloween is de voorbije decennia steeds populairder geworden in Vlaanderen. De naam van dit feest is een afleiding van All Hallows Eve, wat letterlijk ‘de avond voor Allerheiligen’ betekent. Oospronkelijk was het een dodenfeest dat in Ierland en Schotland gevierd werd. Tijdens dit feest werden de goede geesten verwelkomd en de kwade verjaagd. Halloween werd in Amerika geïntroduceerd door Ierse immigranten en evolueerde daar naar het kinderfeest zoals het vandaag de dag gevierd wordt. Kinderen trekken op Halloween verkleed van deur tot deur. Wanneer de deur geopend wordt, roepen ze: “Trick or treat”. Als ze vervolgens niet op snoepgoed getrakteerd worden, halen ze een grap uit.
Ook in Aartrijke wordt Halloween ieder jaar groots gevierd. De gemeente wordt voor de gelegenheid zelfs omgevormd tot een heus Halloweendorp, met onder meer een wedstrijd voor de mooiste halloweenversiering en een avondstoet.

Organiserende vereniging
Gezinsbond Aartrijke
Werking van de vereniging
De Gezinsbond is een vereniging die zich inzet om de belangen van de gezinnen te verdedigen. Kinderen komen bij de organisatie op de eerste plaats. Het werkterrein van de Gezinsbond: dienstverlening, sociaal-cultureel werk en verenigingsleven, gezinspolitieke acties. De Gezinsbond telt een groot aantal lokale afdelingen. In Aartrijke telt de afdeling ca. 400 leden/gezinnen.
Website van de vereniging
http://www.gezinsbond.be/aartrijke
Publicaties van de vereniging
De Gezinsklapper
Andere activiteiten van de vereniging
De Gezinsbond in Aartrijke organiseert jaarlijks een aantal vaste activiteiten. Zo organiseert de vereniging o.a. een dropping, een paaseierenraap, een tweedehandsbeurs en een garageverkoop. Verder kunnen de leden deelnemen aan een aantal sportactiviteiten.
Contactgegevens
Deceuninck Jef (Voorzitter)
Engelsstraat 24a
8211 Aartrijke
Telefoon: 050 20 83 46