Trekkertrek (Arisdonk (Waarschoot))

%AutoEntityLabel%
Tijdstip
Voorlaatste zondag van juli
Locatie
Arisdonk (Waarschoot)
Algemene info

Trekkertrek is in de jaren 1970 overgewaaid van Amerika naar Europa. Met Trekkertrek wil men nagaan welke tractor het grootste vermogen heeft. Er wordt daarvoor een stuk grond omgeploegd van 10 meter breed en 100 meter lang. Vervolgens gaan de tractoren, om beurten, trachten zo ver als mogelijk op deze baan te komen. Er wordt echter aan de tractor een sleepwagen gekoppeld. Deze kar maakt het allemaal veel moeilijker. Deze sleepwagen wordt zo ingesteld, dat naarmate de tractor een grotere afstand aflegt er steeds meer weerstand wordt geboden. Indien de sleepwagen zo staat afgesteld dat er geen enkele tractor 100 meter haalt, dan is de grootste afstand ook de winnende afstand. Zodra er meerdere tractoren de volledige baanlengte van 100 meter afleggen, wordt er een finale gereden met deze tractoren, waarbij de sleepwagen zwaarder wordt afgesteld.

In Arisdonk worden er aan de hoeve Haenebalcke elk jaar Trekkertrek wedstrijden georganiseerd. Dat zorgt alvast voor heel wat spektakel. Daarnaast is er ook amusement en een heerlijke barbecue. Voor de kinderen is er een springkasteel, ijs en een standje met mini tractoren voorzien. De beweging voor jonge land- en tuinbouwers.
Groene Kring vindt zijn wortels in de vroegere ‘Boerenjeugdbond’ (BJB). Deze werd in 1924 opgericht als jongeren-afdeling van de Boerenbond en de Boerinnenbond.

Organiserende vereniging
Groene Kring Meetjesland - Lovendegem
Werking van de vereniging
Groene Kring Lovendegem is een lokale afdeling van de beweging voor jonge land- en tuinbouwers. Groene Kring vindt zijn wortels in de vroegere ‘Boerenjeugdbond’ (BJB). Deze werd in 1924 opgericht als jongerenafdeling van de Boerenbond en de Boerinnenbond.
Contactgegevens
Vanvyve Niels (secretaris)
Telefoon: 0495 14 75 44