Heggeprocessie (Poederlee (Lille))

Heggeprocessie (Poederlee (Lille))
Tijdstip
Sacramentszondag
Locatie
Poederlee (Lille)
Algemene info

Op sacramentszondag gaat in Poederlee de jaarlijkse sacramentsprocessie uit. Deze jaarlijkse herdenking en viering is het gevolg van het wonderlijke intact terugvinden van de gestolen hosties in 1412 (zie geschiedenis van de 25-jaarlijkse Ommegang van de Hegge). De processie vertrekt telkens om 9u aan de parochierkerk in Poederlee, waarna ze naar de Heggekapel trekt, waar er aansluitend (rond 10u) een openluchtmisviering plaats heeft. In deze processie worden zowel het beeld van Onze-Lieve-Vrouw, als het Heilig Sacrament meegedragen. Na de viering is er de jaarmarkt van lokale verenigingen en standwerkers. Bij deze gelegenheid ontmoeten de bedevaarders elkaar rond de feesttent.

Organiserende vereniging
vzw Hegge
Werking van de vereniging
De werking van vzw Hegge is gericht op het bevorderen en herwaarderen van het historisch gegeven: 'Wonder van de Hegge van 1412'. Men stelt alles in het werk om deze processie, ommegang en het volksgeloof inzake te bewaren als erfgoed.
Website van de vereniging
http://www.vzw-hegge.be/
Publicaties van de vereniging
Jaarlijks Heggekrantje en als voorbereiding op openluchtspelen en Ommegang wordt de 2 voorafgaande jaren tweemaandelijks tot maandelijks ( laatste voorbereidende maanden) een Heggekrantje verspreid.
Andere activiteiten van de vereniging
Elke 25 jaar is er de Ommegang van de Hegge en er is een 5 jaarlijks openlucht- licht- en klankspel.
Contactgegevens
Willems Leo (voorzitter)
Heikant 7
2275 Poederlee (Lille)
Telefoon: 014 88 22 24