Carnavalsstoet (Lanaken)

Tijdstip
Carnavalszondag
Locatie
Lanaken
Algemene info

Omdat de knotsgekke carnavalsdagen voor de deur staan, oogt het gemeentehuis van Lanaken uitzonderlijk kleurrijk, het word ingepakt in rood, geel en groen. Daarmee is Lanaken de eerste gemeente die op een dergelijke wijze participeert in het feest van carnaval. Bovendien wordt de omgeving van het gemeentehuis met carnavalsvlaggen opgesmukt en ook de tribune, vanwaar de stoet bekeken kan worden, wordt met stroken in de carnavalskleuren gedecoreerd.

De start van het carnavalsgebeuren vindt plaats met de kinderstoet en afsluiten doet men met het haringhappen op woensdag. Na de stoet van zondag lopen maandag en dinsdag de straten helemaal vol met verklede mensen die op zoek zijn naar cafés om te feesten.

De vereniging gaat, in samenwerking met de gemeente, jaarlijks op zoek naar nieuwe initiatieven. Tijdens de carnavalsperiode hebben ze zelfs een eigen koekje in de carnavalskleuren, dat bij de lokale bakkers wordt verkocht. Er is zelfs een carnavalsbus, die rijdt tijdens de carnavalsdagen om het kwartier van café tot café. Je merkt aan alles en iedereen dat carnaval hier écht leeft. De bezoekersaantallen blijven stijgen.

Organiserende vereniging
De Raod van Laon tot Aoke
Website van de vereniging
http://www.deraodvanlaontotaoke.be/
Contactgegevens
Denis Geurts (Voorzitter)
Bedrijfsweg 20
3620 Lanaken