Carnavalsstoet (Lommel)

Tijdstip
Weekend van Carnavalszondag
Locatie
Lommel
Algemene info

Het carnavalsweekend begint met een stoet van de school van de jeugdprinses en prins omstreeks 13uur00 op vrijdag. Rond 14uur30 zullen de jeugdprinses en de prins aanwezig zijn op het carnavalsbal van het bejaardencentrum Hoevezal te Lommel.
De avond word afgesloten met een carnavalsbal van cv de Heuvelse Hazen.

Zaterdag is er een kroegentocht in het centrum van Lommel vanaf 20uur00.

Op Zondag is het dan zover, dan gaat de internationale carnavalsstoet uit. De overkoepelende carnavalsvereniging Middencommiteit Lommel richt in Lommel de carnavalsoptocht in. Het Middencommiteit telt 15 officiële verenigingen die met zowat 500 leden in de stoet opstappen. Dit alles heeft plaats in het stadscentrum. De stoet zelf vertrekt in de Vreyshorring en rijdt verder via het Dorp langs de Einderpad richting Hoogstraat.

De kindercarnavalsstoet te Lutlommel gaat uit op maandag omstraaks 14uur11. vanaf 20uur11 is er het prinsenbal in The Fever te Lommel met puntentelling en prijsuitreiking van de Lommelse carnavalsgroepen die meedoen in de prijzen. Daarna feest men nog tot in de vroege uurtjes.

Dinsdag is het Vette Dinsdag in The Fever te Lommel. Met een kroegentocht in het centrum van Lommel, en verassingen voor iedereen die verkleed komt.

Het Haringhappen gaat door op woensdag vanaf 20uur11 in The Fever te Lommel en hiermee word het carnavalasweekend afgesloten.

Organiserende vereniging
C.V. Middencommiteit Lommel vzw
Andere activiteiten van de vereniging
Lichtstoet
Contactgegevens
C.V. Middencommiteit Lommel vzw
kerkhovensesteenweg 12
3920 Lommel
Telefoon: 0496 20 03 42