Carnavalsweekend (Zichem (Scherpenheuvel))

Tijdstip
Carnavalsweekend
Locatie
Zichem (Scherpenheuvel)
Algemene info

Het carnaval heeft in Zichem een groots verleden. De oudere Zichemnaren hebben nog geweten dat er massaal Leuvense studenten met verscheidene bussen naar het carnaval kwamen afgezakt. Vooral de cafés waren in trek bij de studenten. Er waren immers nog meer dan 60 café's in de gemeente.

Vandaag de dag is het carnaval in Zichem een carnaval-driedaagse, Zaterdag is er de traditionele Hanekap. Diegene die de kop van de dode haan kan kappen mag zijn een heel jaar koning noemen. 's Avonds is er het bal georganiseerd door de Zichemse carnavalvrienden. De stoet gaat uit op zondag en wordt vooraf gegaan door een kleine reclamestoet. De jaarlijkse stoet vertrekt aan de Hoornblaas en zal alle straten aandoen in Zichem centrum. Er nemen bijna 40 verenigingen aan deel waaronder ook groepen uit het Leuvense, maar het zijn toch de Zichemse carnavalsgroepen die de plak zwaaien.
Maandag is het een dag voor de 'kleintjes' en de 'oudjes', 's middags is er het kinderbal voor de kinderen en 's avonds wordt er Verloren Maandag gevierd. Dan gaan vooral de ouderen gemaskerd van café naar café tot in de vroege uurtjes.
Om het carnaval af te sluiten wordt er op dinsdag Vette dinsdag gevierd.

Organiserende vereniging
De Zichemse Carnavalvrienden
Website van de vereniging
http://www.opzenzichems.be/
Contactgegevens
Vanelven Peter
Veststraat 172
3271 zichem