Carnavalsstoet (Kraainem)

Carnavalsstoet (Kraainem)
Tijdstip
Zaterdag na Aswoensdag
Locatie
Kraainem
Algemene info

Het Kraainemse carnaval is een organisatie van vzw Carnafolk in samenwerking met het gemeentebestuur van Kraainem en de Vlaamse Gemeenschap. In 1978 trok de eerste carnavalstoet door heel Kraainem. In 1998 en 1999 was er geen stoet, er was niemand die deze kon organiseren. Maar het jaar 2000, het mileniumjaar, bracht de stoet weer tot leven. Het magische jaar deed bij het gemeentebestuur het idee ontstaan om enkele passende activiteiten te organiseren om de overstap naar het nieuwe millennium in de verf te zetten.

Voortaan gaat de stoet door op de zaterdag na Vette dinsdag. Daarna volgt de carnavalsworp. En om af te sluiten is er om een verbroedering in de Kraainemse herbergen.

Organiserende vereniging
vzw Carnafolk
Werking van de vereniging
Ze organiseren het carnaval om animatie aan alle inwoners van Kraainem te bieden. Daarbij is het samenstellen van een stoet die kwalitatief mooi oogt één van hun grote bekommernissen, en het bevorderen van het contact tussen de mensen.
Website van de vereniging
http://www.carnafolk.be
Andere activiteiten van de vereniging
Weekendrestaurant ten voordele van de carnavalstoet. De vereniging telt twee reuzen: Krani en Krana, elk jaar zijn ze van de partij op het carnaval.
Contactgegevens
vzw Carnafolk (Secretariaat)
Oudergemselaan 3
1933 Sterrebeek