Carnavalsstoet (Ledeberg)

Carnavalsstoet (Ledeberg)
Tijdstip
het tweede weekend na Aswoensdag
Locatie
Ledeberg
Algemene info
In 1986 trok voor het eerst een carnavalsstoet door de straten van Ledeberg. Sinds dat jaar is ieder jaar opnieuw een stoet uitgegaan. Gaandeweg werden ook andere activiteiten aan het programma toegevoegd. Vandaag de dag is het Ledebergse carnavalsweekend over 4 dagen gespreid. De feestelijkheden gaan op vrijdag van start met de Kinderkarnavalparade en de Kindermiddag. Sinds 1993 staat op vrijdagavond de Plateaushow op het programma, met optredens van de Ledebergse carnavalisten en gasten. Op zaterdag trekt ’s middags een carnavalsstoet door de straten van Ledeberg. Hieraan nemen verschillende muziekkorpsen, gast- en animatiegroepen deel. Het accent ligt ook telkens op eigen wagenbouw. ’s Avonds volgt er een verklede kroegentocht langs de deelnemende cafés.
Ook op zondag staan er tal van carnavalsactiviteiten op het programma. De namiddag start met een Seniorenkarnavaldansmiddag. Op een andere locatie kunnen carnavalisten intussen deelnemen aan een aantal volksspelen. ’s Avonds volgt nog de Boterworp op de Hundelgemsesteenweg. Daarna trekt een feeërieke Fakkeltocht door het centrum van Ledeberg. De dag wordt afgesloten met de popverbranding en het vuurwerk op het Ledebergplein.
Het carnavalsweekend eindigt op maandag, met de Rondgang der Travo’s in de namiddag als afsluitende carnavalsactiviteit.
Dat carnaval zo sterk leeft in Ledeberg heeft vooral te maken met het feit dat de viering een belangrijke sociale functie heeft in de gemeente. Alle activiteiten die er in de loop van het jaar rond carnaval georganiseerd worden, dragen namelijk sterk bij aan de versterking van het Ledebergse gemeenschapsgevoel.
Organiserende vereniging
Organisatiecomité Karnaval Ledeberg vzw
Website van de vereniging
http://www.karnavalledeberg.be/
Andere activiteiten van de vereniging
De Prins- en Prinsesverkiezing
Contactgegevens
Organisatiecomité Karnaval Ledeberg vzw
Edward Blaesstraat 37
9050 Ledeberg