Intrede van Sinterklaas (Herentals)

Intrede van Sinterklaas (Herentals)
Tijdstip
Eerste zaterdag na 11 november
Locatie
Herentals
Algemene info

Sinterklaas wordt ook in Herentals elk jaar feestelijk ingehaald door de kinderen. Dat gebeurt steevast enkele weken voor de echte feestdag op 6 december. De intrede is een sinterklaastraditie die enkele decennia terug overgewaaid is uit Nederland. De eerste intredes van Sinterklaas werden in Nederland al in de 19de eeuw gehouden. Bovendien worden de intredes er bij de zuiderburen al decennialang op de televisie uitgezonden. Dat kwam de populariteit -ook in Vlaanderen- alleen maar ten goede. Met de intrede van Sinterklaas wordt het startsein van de sinterklaasperiode gegeven. Veel handelaars zetten vanaf dan hun beste beentje voor en zorgen dat hun winkelvitrines helemaal in een Sinterklaassfeer baden.

Ook in Herentals wordt er een Intrede georganiseerd. De Sint komt met zijn gevolg aan bij het Kempisch Kanaal. Van daaruit vertrekt de sinterklaasstoet richting sporthal De Vossenberg waar het kinderfeest verder gaat.

Organiserende vereniging
De Kinderdroom vzw
Werking van de vereniging
De vzw Kinderdroom vraagt aan alle kinderen en hun ouders om speelgoed en/of zeep, shampoo, enz... te willen schenken aan Sinterklaas. De vzw Kinderdroom wil kansarme gezinnen en gezinnen met mindervalide kinderen helpen.
Contactgegevens
Van de Kelft François
Poederleeseweg 136
2200 Herentals
Telefoon: 014 23 20 25