Carnaval Anneessens (Brussel)

Locatie
Brussel
Algemene info

Groot en klein zijn verkleed in raadselachtige wezens: van feeën tot tovenaars, grotbewakers tot prinsessen, smurfen tot piraten tijdens Anneessens carnaval. Je kan het zo gek niet bedenken of het loopt er rond! De fantasiefiguren nemen de Brusselse wijk over en toveren die om tot een bizarre plek waar toeschouwers bestrooid worden met confetti.
Ook de Mini-Anneessens lopen mee in de stoet. De kinderen dompelen zich maandenlang onder in de sprookjes van Duizend-en-één-nacht en zijn dan ook apetrots als ze hun zelfgemaakte kostuums aan het publiek konden tonen. Het doel van het evenement is om de wijk een nieuwe dynamiek en een postief beeld te geven. De stoet begint om op het plein van het jongerencentrum Dolto en eindigt aan de sportzaal van de Papenves waar je een vieruurtje krijgt. Op het programma staan ook een heleboel ludieke activiteiten voor jong en oud. Meer dan 20 plaatselijke verenigingen nemen hieraan deel.

Organiserende vereniging
Mini - Anneessens
Werking van de vereniging
Het uitgangspunt van de werking is: “Mini-Anneessens, van, voor en door de jongeren”. Welzijn erkende de Mini-Anneessens als samenlevingsinitiatief. In 2001 werd de werking erkend als “Werking kansarme jongeren” door de VGC jeugddienst.
Andere activiteiten van de vereniging
- sportvakanties
- studiebegeleiding
- toneelkunst
- sport
- creatieve werplaatsen
Contactgegevens
Mostapha Azahaf (Secretaris)
Anderlechtsesteenweg 66
1000 brussel
Telefoon: 02 502 00 36