Bruisend Balegem (Balegem)

Bruisend Balegem (Balegem)
Tijdstip
om de 2 jaar op 15 augustus
Locatie
Balegem
Algemene info

Bruisend Balegem is een straatfeest dat in 2002 voor het eerst werd georganiseerd. De toenmalige aanleiding was de 25ste verjaardag van de fusie van Balegem met Oosterzele. Sindsdien wordt het feest, dat door de organisatoren zelf omschreven wordt als 'een muzikaal, cultureel, kunstrijk en folkloristisch evenement', om de twee jaar herhaald.

Tijdens Bruisend Balegem is het centrum van Balegem volledig verkeersvrij. Op podia bij De Klokke, De Watermolen, Molendam, de Kring, Het Ganzenhof en de lokalen van de jongenschiro kunnen toeschouwers genieten van tal van optredens. Ondertussen is er in de Poststraat ook een rommelmarkt en trekt een ganzenfanfare van het Ganzenhof naar de Arena op de Kattenberg. De Molenbeekstraat wordt ingericht als speelstraat en in Beleg en de aanpalende straten worden oude ambachten gedemonstreerd. In het Muldershof is er dan weer een kunstmarkt, terwijl in het Gootje een Marché aux Bon-Vivants plaatsheeft. Op de pastorieberg kunnen bezoekers een oldtimer tractorshow bijwonen en in Houte en aan het station is er een Citroënparade. In het parochiaal centrum is de Artua tentoonstelling te zien.

Organiserende vereniging
Feestcomité gemeente Oosterzele werkgroep Bruisend Balegem
Website van de vereniging
http://www.bruisendbalegem.be
Publicaties van de vereniging
In de aanloop naar Bruisend Balegem worden 30.000 kranten met daarin het volledig feestprogramma aan huis bedeeld in de aangrenzende gemeenten van Oosterzele. daarnaast worden er op evenementen en markten in Oost-Vlaanderen 10.0000 flyers verspreid. Verder verstuurt de werkgroep Bruisend Balegem ook een elektronische nieuwsbrief.
Andere activiteiten van de vereniging
- de uitgave van boek 'Balegem niet vergeten'
- een toeristische wandeling langs monumentale plaatsen in Balegem
- de productie en verkoop van Balegemse 'druppelglazen'
Contactgegevens
Meuleman Christ (opperbruiser)
Balegemstraat 17 bus 5
9860 Oosterzele (Balegem)