3 gildedagen in de Kempen

3 gildedagen in de Kempen

Heb je altijd al willen weten wat het betekent om deel uit te maken van een schuttersgilde, dan loont het zeker de moeite om binnenkort een uitstapje naar de Kempen te plannen. De gilden van de Hoge Gilderaad der Kempen ontvangen je de komende maanden namelijk met veel plezier op één van hun 3 gildedagen. Via deze gildedagen wordt niet alleen het boek Gildetradities. Een verhaal van beleving en herbeleving met de nodige luister voorgesteld, maar kan ook iedereen zelf de gildetradities leren kennen. Op het programma van elke gildedag staat namelijk telkens een aantal boeiende demonstraties en workshops. Bezoekers kunnen zo zelf uitproberen hoe goed ze zijn in buksschieten, handboogschieten, kruisboogschieten, vendelen, roffelen en dansen.

De gildedagen worden samen met de 3 Kempense erfgoedcellen georganiseerd. Erfgoedcel Noorderkempen kwam als eerste aan de beurt met de gildedag op 7 april in De Pegger in Vlimmeren (Beerse). Hier kan je enkele foto's van die dag bekijken. Op 26 mei is Erfgoedcel k.ERF aan zet met de gildedag in Retie. Met de gildedag op 29 september in Herentals Erfgoedcel Kempens Karakter sluit de reeks af. Ook LECA is bij elke gildedag als partner betrokken.

TIP: Iedere deelnemer kan tot 3 workshops volgen. Om zeker te zijn van een plekje doe je er goed aan om je vooraf in te schrijven bij de betrokken erfgoedcel.