Reuzenontmoetingsdag in Limburg en Vlaams-Brabant/Brussel

Reuzenontmoetingsdag in Limburg en Vlaams-Brabant/Brussel

Mario DebaeneMet maar liefst 2 provinciale ontmoetingsdagen in het verschiet rondt LECA binnenkort zijn reeks reuzenrondetafels af. Op 8 juni 2013 is de provincie Limburg aan de beurt. Samen met Erfgoedcel Mijn-Erfgoed, Erfgoed Haspengouw, Erfgoedcel Hasselt, de stad Hasselt en het Provinciaal Centrum voor Cultureel Erfgoed verwelkomen we dan reuzenverenigingen uit Limburg in Het Stadsmus in Hasselt. Twee weken later, op 22 juni 2013, staan Vlaams-Brabant en Brussel centraal. Deze laatste bijeenkomst is een samenwerking met FARO, Erfgoedcel Leuven, Erfgoedcel Brussel en Erfgoedcel Pajottenland Zennevallei. Ook Reuzen in Vlaanderen vzw is als vaste partner telkens van de partij.

De provinciale reuzenontmoetingsdagen zijn bedoeld om zicht te krijgen op de noden en behoeften waar reuzenbeheerders mee te maken krijgen. Door over een aantal thema’s kennis en ervaringen uit te wisselen willen we tot gezamenlijke oplossingen komen. Achteraf kan nog bijgepraat worden bij een broodje. De bevindingen van alle rondetafels worden verwerkt in een verslagboek, dat in het najaar van 2013 gepresenteerd wordt.

Deelnemen aan een provinciale reuzenontmoetingsdag is volledig gratis. Wel is het nodig om vooraf in te schrijven. Dat kan door een mail te sturen naar emmie@lecavzw.be of te bellen naar het nummer 09 223 97 00. Vergeet dan zeker niet te vermelden hoeveel mensen je wil inschrijven.