Gildedag Olen

Gildedag Olen

gildedag herentalsOp 29 september 2013 nodigen de Kempense gilden opnieuw iedereen uit om kennis te komen maken met hun rijke gildetradities. Samen met LECA en Erfgoedcel Kempens Karakter wordt dan namelijk voor de derde (en voorlopig laatste keer) een gildedag georganiseerd. Plaats van afspraak is ditmaal domein Teunenberg in Olen. Tussen 13u30 en 17u kun je je er naar hartenlust uitleven in de gildeworkshops. Wedden dat je het roffelen, vendelen en dansen in een wip onder de knie hebt? Aan de verschillende schietstanden kun je doorlopend ook buksschieten, handboogschieten of kruisboogschieten.

Deelnemen aan de gildedag is volledig gratis. Wil je zeker zijn van een plekje in een van de workshops, dan meld je je vooraf aan via info@kempenskarakter.be. Er zijn verschillende startmomenten en iedereen kan tot 3 verschillende workshops volgen. Als er nog plekken overblijven, dan kan je je ook op de dag zelf aanmelden. Domein Teunenburg, Boerenkrijglaan, 2250 Olen.

Lees meer

Tip: Je vindt ook alles over de gildetradities in het boek Gildetradities. Een verhaal van beleving en herbeleving, dat LECA begin dit jaar samen met de Hoge Gildenraad der Kempen en de Kempense erfgoedcellen uitbracht. Je kan dit boek nog steeds bestellen via info@lecavzw.be of 09 223 97 00. De publicatie zelf is gratis; we rekenen enkel 7,50 euro administratie- en verzendingskosten aan.