ReuzeLeuven (Leuven)

ReuzeLeuven (Leuven)
Locatie
Leuven
Algemene info

ReuzeLeuven is een evenement in de Leuvense binnenstad dat de reuzencultuur volop in de kijker zet. De eerste editie van dit reuzenfeest had plaats in 2013. Aanleiding daarvoor was de geboorte van de Fiere Margriet, de reuzin van de Mannen van 73. Samen met de andere Leuvense reuzen trok de Fiere Margriet van het station van Leuven naar de Grote Markt. Daar werd zij ingeschreven in het geboorteregister en ontving ze een geboorteakte.

Ook in 2014 is de Fiere Margriet het stralende middelpunt van ReuzeLeuven. De hele tweede editie staat in het teken van haar doop. Om van deze gebeurtenis een echt feest te maken zijn tal van activiteiten voorzien. Zo wordt de Grote Markt vanaf 12u een middeleeuws dorp, waar kinderen via verschillende workshops ondergedompeld worden in het leven van vroeger. Bovendien komen er niet minder dan 35 andere reuzen naar Leuven om met Margriet mee te vieren. Vanaf 13u worden deze reuzen opgesteld op het Herbert Hooverplein. Om 14u trekken ze samen naar de Grote Markt, waar ze een erehaag zullen vormen. Om 15u volgt de officiële doopplechtigheid. Ook de reuzen- en mensen peter en -meter van de Fiere Margriet worden dan aangeduid.

Organiserende vereniging
de Mannen van 73
Werking van de vereniging
De Mannen van 73 is een vriendenclub van mannen die geboren zijn in 1973. Samen vormen zij ook het 135ste jaartal uit het Jaartallenleven in Leuven. Sinds 2013 heeft de vereniging ook een reuzin: De Fiere Margriet.
Website van de vereniging
http://www.reuzeleuven.be
Contactgegevens
Van de Plas Gunther (contactpersoon reuzenaangelegenheden)