Duynewake (Bredene)

Duynewake (Bredene)
Locatie
Bredene
Algemene info

Duynewake is een tweejaarlijks evenement in Bredene aan zee. Naast het herdenken van de op zee gebleven Bredenaars is Duynewake vooral een festival met een christelijke geïnspireerde boodschap dat toegankelijk is voor een breed publiek. Via muziek, poëzie, dans, lekkernijen en ruimte voor ontmoeting bieden we telkens weer een geslaagde zomeravond aan vele bezoekers, jong of oud, Bredenaar of toerist, gelovig of niet-gelovig.

In 2016 heeft Duynewake 'De andere kant' als thema. De viering start om 18u met een vissersmis aan de visserskapel opgeluisterd door Speelgroep Ocarina. Na de viering gaan de deelnemers in processie naar de vloedlijn, begeleid door leden van de folkloregroep De Korre en Boreas. Daar wordt middels een evocatie hulde gebracht aan al wie op zee het leven liet, vissers, matrozen, zeelieden, maar ook de vele drenkelingen wiens hoop op een beter leven op de zeebodem rust. Dansschool Severine en theatergroep Ruach vullen deze sfeervolle wake op eigentijdse wijze in. Een vissersmarkt vormt achteraf het decor voor een gezellig samenzijn. Naast traditionele vissersambachten door folkloregroep De Korre kun je ook genieten van (folk)optredens van Boreas en Variomatic, animatie, drank- en eetstandjes met lekkers uit de zee. Hiervoor konden we de Oostendse Visbakkers strikken. Ook de lagere scholen uit Bredene verlenen hun medewerking aan de Duynewake. Zo vroegen we de leerlingen uit 4, 5 en 6 om hun creativiteit rond het thema te botvieren. Het resultaat valt te bewonderen op 2 juli op het terrein van de Klemkerkestraat. De evocatie vindt plaats op het strand ter hoogte van Strandpost 6 ‘De Duinpan’. Achteraf is het aangenaam vertoeven in de (voor de gelegenheid verkeersvrije) Klemskerkestraat. Het geheel is gratis toegankelijk.

Organiserende vereniging
De Caproen
Werking van de vereniging
De Caproen is een parochiaal ontmoetingscentrum, dat deel uitmaakt van de vzw Parochiale werken van het decanaat Oostende.
Website van de vereniging
http://www.duynewake.be
Contactgegevens
Vervaeke Johan (parochiaal medewerker)
Breendonklaan 2a
8450 Bredene
Telefoon: 059 23 68 06