Onze krant 'Woelig water' ligt in de rekken!

Onze krant 'Woelig water' ligt in de rekken!

Van mei tot september kun je aan de Belgische kust terecht voor een traditie die je nergens anders vindt: de zeezegeningen en vissermissen. In elke kustgemeente zetten talloze mensen zich vanuit de parochie of een stadsdienst in om deze vieringen jaar na jaar mogelijk te maken. Samen met hen maakte LECA de krant Woelig Water,  die op 3 mei feestelijk voorgesteld werd in Oostende. Sindsdien wordt Woelig water via de toeristische kantoren van alle kustgemeenten verspreid. Via de krant willen deze organisatoren het brede publiek informeren over de betekenis en de beleving van deze vieringen. En dat helpt hen dan weer om een stevig draagvlak voor de toekomst te verzekeren.

De krant kreeg bovendien een prachtig vervolg: onze partner Erfgoedcel Kusterfgoed goot de verzamelde informatie in een reizende tentoonstelling, die telkens voor één dag neerstrijkt in een kustgemeente. 

De krant Woelig water kadert in een gelijknamig erfgoedtraject. Voor de realisatie hiervan werkt LECA samen met Erfgoedcel Kusterfgoed, Erfgoedcel Brugge, Bisdom Brugge en Maria door Vlaanderen gedragen. Van de provincie West-Vlaanderen ontvingen we financiële steun.

Wil jij graag een papieren exemplaar van Woelig water ontvangen? Mail je naam en adres naar emmie@lecavzw.be en dan sturen we je de krant toe.