Ros Beiaardommegang (Dendermonde)

%AutoEntityLabel%
Tijdstip
elke tien jaar
Locatie
Dendermonde
Algemene info

De Ros Beiaardommegang belooft opnieuw een grandioos evenement te worden met historische en eigentijdse taferelen, muziek, toneel en dans gebracht door bijna 2000 gekostumeerde figuranten en acteurs. Een 20-tal praalwagens, getrokken door de prachtigste paarden, zorgen voor een indrukwekkend decor. Acrobaten, steltlopers, vendeliers en speciale effecten verhogen nog de spektakelwaarde.

Hoogtepunt van elke ommegang is uiteraard het steigerende en dansende Ros Beiaard, gedragen door de stoere pijnders, bereden door de Vier Heemskinderen en onophoudelijk van opzwepende muziek voorzien door de Ros Beiaardharmonie. De vedelaar, Kalleke Step, de buskruitschutters en hellebaardiers wijken geen moment van de zijde van het Ros Beiaard. Samen trakteren zij de 100.000 toeschouwers langs het parcours op een unieke ervaring.
De Ommegang gaat van start om 14.30u. 

Organiserende vereniging
Ros Beiaardcomité vzw
Werking van de vereniging
Het Ros Beiaardcomité werd in 2008 opgericht als vzw, maar was daarvoor al een decennium als feitelijke vereniging actief. In hoofdzaak staat de vereniging in voor de organisatie van de jaarlijkse Reuzenommegang Katuit en van de tienjaarlijkse Ros Beiaardommegang.
Website van de vereniging
http://www.rosbeiaard.be
Publicaties van de vereniging
In aanloop naar de Ros Beiaardommegang geeft het Ros Beiaardcomité een vijftal 'Ros Beiaardmagazines' uit. Deze worden huis-aan-huis bedeeld in heel de postcode 9200,
Andere activiteiten van de vereniging
Naast tienjaarlijkse Ros Beiaardommegang organiseert de vereniging de jaarlijkse Reuzenommegang Katuit.
Contactgegevens
Patrick Segers (Secretaris Ros Beiaardcomité vzw)
Stadhuis - Grote Markt
9200 Dendermonde
Telefoon: 052 21 39 56