Publicaties

Gildetradities

Met de steun van Erfgoedcel Noorderkempen, Erfgoedcel k.ERF en Erfgoedcel Kempens Karakter bracht LECA in 2013 de publicatie Gildetradities. Een verhaal van beleving en herbeleving uit. In dit  boek wordt ingezoomd op de tradities van de Hoge Gilderaad der Kempen. De basis hiervoor was de grootschalige traditie die LECA en de HGK in 2010 afnamen bij de aangesloten gilden.

Zo koken wij

De best bewaarde geheimen hoeven niet langer een geheim te zijn. Cyriel Dael, meesterkok op rust, maakte er zijn levenswerk van traditionele recepten te verzamelen. De meest inspirerende recepten uit zijn archief van beduimelde schriftjes, boekjes en losse papiertjes heeft LECA nu in dit kookboek gebundeld. Elke letter, elk woord van dit boek brengt u dichter bij een culinair summum dat de perfectie van uw jeugdherinneringen benadert. Generatieoverschrijdende en onvergetelijke gerechten die eenvoudig te bereiden zijn: dat is de essentie van dit boek.

Tradities

Ieder jaar zetten we een schoentje klaar voor de Sint, doen we een wens als we de kaarsjes op onze verjaardagstaart uitblazen, eten we zoetigheden op Suikerfeest en zetten we met Allerheiligen chrysanten op het graf. Pannenkoeken horen dan weer bij Lichtmis zoals suikerbonen bij een geboorte. En jaarlijks vieren we met zijn allen carnaval en valentijn.

Volkscafes. Vrouwentongen & mannenpraat (uitverkocht)

Door hun alledaagse en ongedwongen karakter maken volkscafés deel uit van ons cultureel erfgoed. Niet alleen de vaak waardevolle interieurs, maar ook de geschiedenis, de verhalen en de anekdotes mogen niet zomaar verloren gaan. In 2009 maakte LECA daarom Volkscafés. Vrouwentongen & mannenpraat. Aan de hand van foto's van Jimmy Kets geeft dit boek de lezer een inkijk in het volkscafé zoals het vandaag nog bestaat.

Subscribe to RSS - Publicaties