Carnavalsstoet (As)

Carnavalsstoet (As)
Tijdstip
Zondag na carnavalszondag
Locatie
As
Algemene info

Op de zondag na carnavalszondag gaat de carnavalsstoet door de straten van de gemeente As. De stoet wordt georganiseerd door de carnavalsvereniging de Orde van de Asserbakken.

Organiserende vereniging
De Orde van de Asserbakken
Werking van de vereniging
De vereniging telt zo'n 35 leden. De vereniging heeft tot doel de volkscultuur, en in hoofdzaak het carnaval, in de gemeente in stand te houden en te ontwikkelen. Sinds 1991 verbroederde de vereniging met het Duitstalige "Carnaval Gessellschaft Rott-Weis" uit Gemund. Wij daarentegen gaan steeds naar hun zitting en de stoet op carnaval maandag. Niet enkel houden wij contacten met onze Duitstalige vrienden, maar ook met onze noorderburen. Met de mensen van "C.V. De Lotbroekers" uit Hoensbroek Nederland hebben we reeds meerdere malen mogen samenwerken en feestvieren.
Website van de vereniging
http://sscjoomla.be/asserbakken/
Andere activiteiten van de vereniging
De jaarlijkse terugkomende activiteiten: - Carnaval Culinair (Eetdag) - Carnavalszitting in het Gemeenschapscentrum - Früshoppen - Tekenwedstrijd voor scholen - Kindercarnavalsstoet - Sleuteloverhandiging op het Gemeentehuis - Ronde van As - Grote carnavalstoet (door de straten van As)
Contactgegevens
Smets Rudi
Einderheibosstraat 24
3665 As
Telefoon: 089 65 64 66