Europees Kampioenschap Pompoenschieten (Bikschote)

Europees Kampioenschap Pompoenschieten (Bikschote)
Tijdstip
de eerste zondag van september
Locatie
Bikschote
Algemene info

Sinds 2004 wordt in Bikschote jaarlijks het Europees Kampioenschap pompoenschieten gehouden. Pompoenschieten (Punkin Chunkin in het Engels) is het wegslingeren van pompoenen tussen drie en tien kilogram met een zelfgebouwd toestel. Het team die de pompoen het verst kan "wegschieten", wint de wedstrijd. Er staat geen limiet op de grootte en waarde van de toestellen, wat resulteert in enorme exemplaren.

Punkin chunkin bestaat al tientallen jaren in Amerika, waar jaarlijks kampioenschappen georganiseerd worden. In tegenstelling met de wedstrijd in Delaware, waar ieder jaar een honderdtal deelnemers meedingen in de strijd om het verste schot, begon het in Bikschote met 11 ploegen. Het waren stuk voor stuk plaatselijke verenigingen en bedrijven die de uitdaging aangingen. Tegenwoordig zijn er niet enkel reuzekatapulten aanwezig op het kampioenschap, maar is er ook een categorie met perslucht kanonnen. 
Organiserende vereniging
Landelijke Gilde Bikschote
Werking van de vereniging
In 2004 werd door de Landelijke Gilde van Bikschote deze totaal nieuwe discipline voor het eerst georganiseerd. Iemand uit het bestuur had deze "sport" toevallig gevonden op het internet.
Website van de vereniging
http://www.pompoenschieten.be
Contactgegevens
Franklin Kinget
8920 Bikschote