Europese Spelen voor Volkssporten (Doornzele (Evergem))

Europese Spelen voor Volkssporten (Doornzele (Evergem))
Tijdstip
Weekend van 15 augustus
Locatie
Doornzele (Evergem)
Algemene info

De Europese Spelen voor Volkssporten zijn een jaarlijks terugkerend sportevenement. Met de organisatie van deze Spelen willen de organisatoren de klassieke volkssporten promoten. De Europese Spelen voor Traditionele Volkssporten gaan traditiegetrouw van start met de Dag van de Recreant en de Jeugd. Op de tweede dag van de vierdaagse staat het Belgisch kampioenschap krulbol op het programma en wordt de Grote Prijs B.K.B. voor schutters gehouden. Voor wie niet deelneemt aan of supportert tijdens deze wedstrijden, wordt intussen een rommelmarkt georganiseerd. 's Avonds kan lekker gegeten en gefeest worden. Op zondag worden de Europese wedstrijden gehouden, met interlands in de verschillende disciplines. Er is ook een zeskamp waar iedereen aan kan deelnemen. De vierdaagse Spelen worden op maandag afgesloten met de Vlaamse kampioenschappen (krulbol en Grote Prijs Sporza voor schutters). Naast het uitgebreide sportieve luik bevat het programma van de Europese Spelen ook heel wat randanimatie.

Organiserende vereniging
Belgische Krulbolbond vzw
Werking van de vereniging
De Belgische Krulbolbond vzw (B.K.B.) overkoepelt 57 verschillende krulbolclubs in Vlaanderen. Samen met de aangesloten clubs en VlaS (Vlaamse Traditionele Sporten vzw) voert de Bond promotie voor het beoefenen van krulbol als recreatie- en wedstrijdsport. Zo draagt de Krulbolbond bij aan de verdere ontwikkeling van de krulbolsport en helpt zij het krulbolerfgoed in stand houden.
Website van de vereniging
http://www.krulbol.be
Publicaties van de vereniging
De Belgische Krulbolbond brengt maandelijks het ledencontactblad Boldersleven uit.
Andere activiteiten van de vereniging
De Belgische Krulbolbond organiseert onder meer een jaarlijkse strandbolling in Wenduine en Middelkerke, neemt deel aan de D.A.S.-beurs voor de jeugd in Flanders Expo en geeft initiaties en demonstraties in scholen en aan verenigingen die interesse tonen in het krulbolspel. Om het krulbol te promoten werkt de Bond ook samen met toeristische instanties en erfgoedverenigingen.
Contactgegevens
Huyghe Patrick (Voorzitter)
Koekoekstraat 4
9940 Ertvelde (Evergem)
Telefoon: 09 344 86 83