Prinsenhoffeesten (Gent)

%AutoEntityLabel%
Tijdstip
het eerste weekend van september
Locatie
Gent
Algemene info

De Prinsenhoffeesten zijn een jaarlijks terugkerend feestweekend in de Gentse buurt Prinsenhof. Voor de organisatie ervan slaan twee verenigingen de handen in elkaar: de vzw Dekenij Prinsenhofbuurt en de vzw Prinsenhof Cultuur. Hun doel is om via het feestweekend de band tussen de buurtbewoners te versterken.

Jaar na jaar zetten de organisatoren hun beste beentje voor om een mooi programma samen te stellen. De invulling daarvan wisselt ieder jaar, al zijn er ook enkele vaste waarden die bij geen enkele editie ontbreken. Zo gaan de Prinsenhoffeesten op vrijdagavond telkens van start met een burenstoet. Daarna worden de feesten plechtig geopend. Op zaterdag is er steevast een activiteit waardoor de buren elkaar beter kunnen leren kennen. In de namiddag nemen de buren het ook tegen elkaar op in een of andere ludieke wedstrijd. De zondag van het feestweekend staat dan weer helemaal in het teken van de alom gekende Prinsenhofrommelmarkt. De volledige prinsenhofbuurt staan dan vol kraampjes met 'schuune marchandise'. Het programma van de Prinsenhoffeesten wordt verder aangevuld met allerhande optredens en momenten van gezellig samen zijn. Alle details zijn te vinden op de website van de organisatoren.

Organiserende vereniging
de vzw Dekenij Prinsenhof en de vzw Prinsenhof Cultuur
Werking van de vereniging
De vzw Dekenij Prinsenhof wil via verschillende initiatieven de samenhorigheid tussen de buurtbewoners bevorderen.
Naast de Dekenij werd ook de vzw Prinsenhof Cultuur opgericht, die het rijke historische verleden als uitgangspunt heeft. Deze vereniging zorgt ervoor dat er regelmatig culturele initiatieven in de Prinsenhofbuurt opgezet worden.
Website van de vereniging
http://www.prinsenhof-gent.be/
Publicaties van de vereniging
Het buurtkrantje 'De Kleine Keizer Krant' verschijnt vijf keer per jaar en is gemaakt voor en door bewoners van de Prinsenhofbuurt. Vaste rubrieken in de krant zijn: 'In mijn stroatse zijn 't allemoal koméren', 'De buurtpen', 'De tijd van toen', 'De bank', 'De mop van Leon', 'De Kleine Keizer Zoekertjeskrant', de 'Kinderrubriek' en de 'Keizer Karel Kapoentjeskrant'.
Andere activiteiten van de vereniging
- sinterklaasrondgang
- kerstbijeenkomst
- straatrecepties
- bloembakactie
- maandelijkse buurtavonden
Contactgegevens
De Canck Wouter (vzw Prinsenhof Cultuur)
9000 Gent