Rodenbach Carnaval (Roeselare)

%AutoEntityLabel%
Tijdstip
het vierde weekend voor Pasen
Datum
18 maart 2022 - 20 maart 2022
Locatie
Roeselare
Algemene info

Al ruim 25 jaar wordt in Roeselare Rodenbach Carnaval gevierd. Met de naam van het evenement wordt verwezen naar brouwerij Rodenbach, die Alexander Rodenbach in 1820 in Roeselare vestigde.

Het Roeselaarse carnavalsweekend gaat telkens van start op de vrijdagavond. In de feesttent op de Grote Markt wordt dan de nieuwe Prins Alexander aangesteld. Op zaterdagnamiddag is er op dezelfde locatie een kindercarnaval. ’s Avonds staat een shownacht op het programma. Op zondagnamiddag trekt een carnavalsstoet in het stadscentrum. Deze wordt voorafgegaan door een reclamecaravaan. In de stoet zelf zijn niet alleen praalwagens en verklede feestvierders te zien: ook de Roeselaarse reuzen stappen mee op. De deelnemende praalwagens worden beoordeeld door een jury en na de stoet wordt een prijs uitgereikt voor de drie mooist versierde. De carnavalsactviteiten worden afgesloten met een afterparty. Tegelijk met het carnavalsweekend is er ook kermis in Roeselare.

Organiserende vereniging
Stedelijk Rodenbach Carnavalscomité
Werking van de vereniging
Het Stedelijk Rodenbach Carnavalscomité bestaat uit mensen van het stadsbestuur en vrijwilligers. In 1997 nam dit Comité de organisatie van het Roeselaarse Carnaval over van de Sulferdoppers, de vereniging die sinds 1984 instond voor het carnaval in Roeselare.
Contactgegevens
Departement Stadsontwikkeling (Stedelijk Rodenbach Carnavalscomité)
Botermarkt 2
8800 Roeselare