Smokkelgatcarnaval (Baarle-Hertog)

Smokkelgatcarnaval (Baarle-Hertog)
Tijdstip
Carnavalszondag
Locatie
Baarle-Hertog
Algemene info

Tijdens de carnavalsperiode krijgt Baarle de naam Smokkelgat. Het carnaval begint hier al op vrijdag, met bezoeken aan verschillende zorgcentrums.

Zaterdag is er aan de hele kleintjes gedacht. Dan is er voor de peuters en kleuters het Pielekesbal. Deze gaat door op zaterdagmiddag en is elk jaar weer een druk bezochte happening. 's Avonds kan er de smokkelgatse carnavalsmis bijgewoond worden in de Hollandse kerk. Daarna is er een lampionnenoptocht waarbij de sleuteloverdracht wordt gedaan. De dag wordt afgesloten met de eerste kroegentocht langs de Smokkelgatse kroegen.

Op zondag staat de carnavalsstoet op het programma. De Grenszuukers organiseren ze elk jaar samen met Jeugdwerk Baarle. De stoet wordt jaarlijks opgebouwd volgens een ander thema. Met de nodige muziek en confetti in de optocht zorgen zij ervoor dat de sfeer er meteen inzit, vanaf de start bij de Sint-Janshove tot aan de Belgische kerk. Met aan de kant een grote sliert enthousiaste toeschouwers.

Maandag is er het Leuterbal, dit is het laatste bal van de carnavalsperiode en is bedoeld voor kinderen van het 4de, 5de en 6de leerjaar. Het is een non-stop feestprogramma waar je leuke prijzen kan winnen,

Wil je de dinsdag genieten van een ontbijtje? Dan kan je terecht (in pyjama) op het pyjamabal in het carnavalscentrum. 's Avonds gaat de laatste kroegentocht door en wordt het carnaval afgesloten om 23u11 op de Singel.

Organiserende vereniging
C.V. De Grenszuukers
Andere activiteiten van de vereniging
Sauwelavond: In de grote zaal van Sporthotel Bruurs hopen de aanwezigen om door één van de negen sauwelaars tegen betaling in de maling te worden genomen.
Contactgegevens
C.V. De Grenszuukers
Postbus 330
5110 AG Baarle-Nassau