Opzet

Feestelijk VlaanderenOveral in Vlaanderen en Brussel wordt volop gefeest! Toch was het tot voor kort vaak niet evident om over deze vieringen en evenementen online informatie te vinden. LECA besloot daar iets aan te doen. In 2008 lanceerden we dan ook 'Feestelijk Vlaanderen', een online feestdregister dat voor eens en altijd duidelijk maakt hoe diep de feestcultur hier geworteld is. Sindsdien verzamelden we met de hulp van honderden vrijwilligersorganisaties info over de meest uiteenlopende festiviteiten. Om deze online inventaris zo volledig mogelijk te maken, kunnen we ook jouw hulp goed gebruiken. Ben jij betrokken bij wat leeft in jouw gemeente of stad? Dan weet jij ook het best om welke verenigingen en vieringen het gaat. Klik het invulformulier aan en meld ons de ontbrekende feesten uit jouw buurt. We zijn op zoek naar alle publieke attracties in open lucht met een min of meer feestelijk karakter, die gratis toegankelijk zijn en al enige jaren op regelmatige basis worden ingericht: stoeten en ommegangen, processies en religieuze vieringen, carnavalsvieringen, corso’s en markten, cavalcades en festivals, buurtfeesten, dorps- en stadsvieringen, historische herdenkingen, ambachtelijke feesten, enzovoort.

LECA wil bovendien niet alleen zicht krijgen op de feesten en vieringen zelf, maar gaat ook op zoek naar de contactgegevens van de organiserende verenigingen. Op die manier kunnen we de organisaties en verenigingen die zich al jaren belangeloos inzetten om ieder jaar opnieuw een nieuwe editie in elkaar te steken, ondersteunen en in de bloemetjes zetten.

Alle gegevens die we samen kunnen verzamelen, zullen uiteindelijk resulteren in een uitgebreide digitale feestdatabank. Zo willen wij dit waardevolle erfgoed èn de betrokken verenigingen kenbaar maken aan een groter publiek. Nadien zullen we aan de hand van werkgroepen rond bepaalde feestthematieken met intermediairen de noden en knelpunten nagaan en bekijken hoe LECA hierop kunnen inspelen.

Vul dus snel een fiche in via de website en dan zetten wij jouw feest in de kijker!