Educatie

Educatie

Scholen zijn de uitgelezen plaats om kinderen kennis te laten maken met de vele tradities die Vlaanderen rijk is. Daarom ontwikkelt LECA lesbrieven waar je als leerkracht zelf mee aan de slag kan. Onderstaande lesbrieven kan je gratis bestellen door te mailen naar info@lecavzw.be.

Curieuzereuzen. Een educatief pakket over reuzencultuur
Reuzen spreken tot de verbeelding van ieder kind. Dat maakt van de reuzencultuur een ideaal onderwerp om in de klas mee aan de slag te gaan. Met het gratis educatief pakket Curieuzereuzen wil LECA kinderen uit het eerste en tweede leerjaar nieuwsgierig maken naar reuzen en alle bijzondere, grappige of juist herkenbare gewoonten en gebruiken die daarbij horen. Als leerkracht beschik je met Curieuzereuzen over alles wat je nodig hebt om de reuzencultuur samen met de leerlingen helemaal uit te spitten.
Lesbrief 'Overal carnaval'
Met de lesbrief 'Overal carnaval' wil LECA onderwijzers richtlijnen geven om leerlingen uit de derde graad lager onderwijs op een leuke én leerrijke manier kennis te laten maken met carnaval. De lesbrief start met een informatieve inleiding, waarin uitgelegd wordt wat carnaval inhoudt. Daarna gaan de leerlingen zelf op onderzoek en vissen ze uit hoe hun ouders en grootouders carnaval beleven.
Lesbrief 'Over en voor erfgoedschatten'
De lesbrief 'Voor en over erfgoedschatten' is een kant en klaar pakket om met leerlingen uit de derde graad lager onderwijs rond erfgoed aan de slag te gaan. In een inspirerende inleiding wordt eerst duidelijk gemaakt wat erfgoed precies is. Daarna volgt een zesdelig stappenplan met bijhorende werkblaadjes. Zo ontdekken de leerlingen gaandeweg zelf hoe boeiend erfgoed is. Deze lesbrief is ook nuttig voor lokale erfgoedverenigingen die iets rond erfgoededucatie willen doen.
Subscribe to RSS - Educatie