Informatie gezocht rond vieringen en feesten

De informatie over feesten en vieringen in Vlaanderen en Brussel is vaak niet makkelijk op te sporen. Om deze online inventaris zo volledig mogelijk te maken, hebben we dan ook jouw hulp nodig. Ben jij betrokken bij wat leeft in jouw gemeente of stad? Dan weet jij ook het best om welke verenigingen en vieringen het gaat. Klik het invulformulier aan en meld ons de ontbrekende feesten uit jouw buurt. We zijn op zoek naar alle publieke attracties in open lucht met een min of meer feestelijk karakter die sinds enige jaren bestaan en op regelmatige basis worden ingericht: stoeten en ommegangen, processies en religieuze vieringen, carnavalsvieringen, corso’s en markten, cavalcades en festivals, buurtfeesten, dorps- en stadsvieringen, historische herdenkingen, ambachtelijke feesten, enzovoort.

LECA wil bovendien niet alleen zicht krijgen op de feesten en vieringen zelf, maar ook de contactgegevens verzamelen van de organiserende verenigingen. Op die manier kunnen we de organisaties en verenigingen die zich al jaren belangeloos inzetten om ieder jaar opnieuw een nieuwe editie in elkaar te steken, ondersteunen en in de bloemetjes zetten.

Alle gegevens die we samen kunnen verzamelen, worden gepubliceerd op de digitale feestdatabank op www.lecavzw.be. Zo willen wij dit waardevolle erfgoed en de betrokken verenigingen kenbaar maken aan een groter publiek. Staat jouw feest nog niet op de kaart? Klik dan snel op de knop VOEG TOE en zet je feest in de kijker.

Alvast hartelijk bedankt voor je medewerking!