Volkscafes. Vrouwentongen & mannenpraat (uitverkocht)

Cover volkscafesDoor hun alledaagse en ongedwongen karakter maken volkscafés deel uit van ons cultureel erfgoed. Niet alleen de vaak waardevolle interieurs, maar ook de geschiedenis, de verhalen en de anekdotes mogen niet zomaar verloren gaan. In 2009 maakte LECA daarom Volkscafés. Vrouwentongen & mannenpraat. Aan de hand van foto's van Jimmy Kets geeft dit boek de lezer een inkijk in het volkscafé zoals het vandaag nog bestaat. Kets' originele kleurbeelden geven de levendigheid van het volkscafé weer, zonder de realiteit te verbloemen of geweld aan te doen, én met oog voor detail en compositie. Daarbij kunnen de nodige relativering en een vleugje humor niet ontbreken.

Aanvullend schetst LECA een beeld van volkscafés aan het begin van de 21ste eeuw. Verder leveren ook gastauteurs Elise Hooft, Prof. Marc Jacobs en Prof. Gust De Meyer elk vanuit hun eigen invalshoek een prikkelende bijdrage. Tot slot verwoordt Guido Belcanto, die als kind van tapkast naar jukebox dribbelde in het café van zijn ouders, de sfeer en eigenheid van het volkscafé in een persoonlijk verhaal.

Details

Het boek kadert in het project 'Hart voor volkscafés' en is een initiatief van LECA met de steun van de Vlaamse overheid. Het wordt uitgegeven bij Davidsfonds Uitgeverij.

Concept en realisatie | LECA
Fotografie | Jimmy Kets
Vormgeving | Mario Debaene
Gastauteurs | Guido Belcanto (rock 'n roll chansonnier), Gust De Meyer (hoogleraar KULeuven), Elise Hooft (erfgoedonderzoeker Vlaams Instituut Onroerend Erfgoed) en Marc Jacobs (co-directeur Faro. Vlaams Steunpunt Cultureel Erfgoed vzw).

Garengenaaid - Ca. 224 p.
Formaat 15 cm x 24 cm
Prijs: € 22,50
Wettelijk Depot D/2009/0240/39
ISBN 978-90-5826-620-0
NUR 694,521
UITVERKOCHT