De Reuzenkalender 2013 is er!

De Reuzenkalender 2013 is er!

Op 19 januari 2013 was LECA in Ath. Niet zonder trots stelden we daar samen met onze Waalse en Franse partners in La Maison des Géants de nieuwe editie van de Reuzenkalender voor. Naar goede gewoonte werd de presentatie ook dit jaar weer druk bijgewoond door reuzenliefhebbers. Kort na de middag verzamelden al tal van reuzenverenigingen met hun reus in de museumtuin. Onder begeleiding van de lokale fanfare gingen zij in de loop van de middag geregeld aan het dansen. Om 13u30 ging de officiële voorstelling in het bijzijn van minister Rudy Demotte van start. Voor alle aanwezigen lag daarna ook een exemplaar van de Calendrier klaar.

De Calendrier des Géants verscheen voor het eerst in 2001. De realisatie ervan is sindsdien in handen van La Maison des Géants en La Ronde des Géants. In 2011 werd ook LECA een structurele partner van dit samenwerkingsverband. Sindsdien verzamelen wij elk jaar alle gegevens over de stoeten in Vlaanderen.

Wil jij ook weten waar en wanneer dit jaar reuzen uitgaan? Dat kan! Op het kantoor van LECA ligt namelijk een stapel Calendriers te wachten om de deur uit te gaan. Wil je graag dat eentje daarvan gratis jouw kant uitkomt, dan volstaat het om je adresgegevens te mailen naar info@lecavzw.be.