Reuzenstudiedag LECA, MAS en La Maison des Géants

Reuzenstudiedag LECA, MAS en La Maison des Géants

Iedereen die om reuzen bekommerd is, weet hoe sterk de reuzencultuur vandaag de dag leeft. Tal van mensen en verenigingen zorgen ervoor dat je overal in Vlaanderen reuzen kunt zien wandelen en dansen. Toch is het in stand houden van de reuzencultuur geen klus die je in een handomdraai klaart. Voldoende dragers vinden, de reus voor verval of schade behoeden of het publiek boeien is bijvoorbeeld niet altijd even vanzelfsprekend.

In de praktijk zien we allerlei inspirerende dingen gebeuren om reuzen een succesvolle toekomst te geven. We zijn zeker dat die ook voor anderen interessant kunnen zijn. Tijdens deze studiedag gaan we daar vanuit drie invalshoeken verder op in. Zowel reuzengebruiken, de reuzen zelf als alle mensen om en rond de reuzen komen aan bod.

Door in te zoomen op praktijkvoorbeelden kan iedereen die met reuzen bezig is inspiratie opdoen voor de toekomst. Onze studiedag kreeg daarom ‘Op schouders van reuzen’ als titel. Een middeleeuwse wijsheid vertelde de mensen om als een dwerg op de schouders van reuzen te klimmen. De reus staat symbool voor verzamelde kennis. Dankzij zijn grootte kan je veel verder kijken dan je eigen perspectief. En laat dat nu precies zijn wat we met deze studiedag willen doen.

‘Op schouders van reuzen’ wordt georganiseerd door het MAS, LECA en La Maison des Géants.

 
Praktisch
Datum: 4 mei, van 10 tot 16.30 uur
Prijs: 15 euro 
Inschrijving: sofie.deruysser@stad.Antwerpen.be (MAS) of T09 223 97 00 (LECA)
Locatie: Permeke Bibliotheek (Auditorium), De Coninckplein 25-28, 2060 Antwerpen
Programma: klik hier

(met steun van de Vlaamse overheid en Reuzen in Vlaanderen vzw)