Vacature nieuwe medewerker

Vacature nieuwe medewerker

Nog tot 1 november kan je solliciteren voor onze openstaande vacature. LECA is op zoek naar iemand met een hart voor alledaags erfgoed, een passie voor historisch onderzoek en een talent om met groepen mensen te werken aan de toekomst van hun erfgoed.  Herken je jezelf in deze beschrijving? Lees dan rustig het hele vacaturebericht na en stuur ons tijdig je kandidatuur. 

LECA staat voor Landelijk Expertisecentrum voor Cultuur van Alledag. LECA is door de Vlaamse overheid erkend binnen het cultureel-erfgoeddecreet. Het centrum werkt rond breedgedragen cultuurverschijnselen met wortels in het verleden. Door hun dynamiek en diversiteit onder de aandacht te brengen faciliteert LECA de overdracht ervan. Het centrum volgt ontwikkelingen in het veld op de voet en onderhoudt contacten met zijn partners binnen en buiten de erfgoedsector. In de dagelijkse werking van het centrum staat de ondersteuning van gemeenschappen inzake erfgoedzorg centraal.

www.lecavzw.be

Opdrachten

Je ondersteunt gemeenschappen inzake erfgoedzorg.

Je ontwikkelt expertise inzake de zorg voor alledaags erfgoed. 

Je werkt mee aan (onderzoeks)projecten over alledaags erfgoed.

Je verzamelt gegevens m.b.t. alledaags erfgoed, je documenteert, analyseert en verwerkt de data, je synthetiseert de resultaten.

Je staat in voor de transcriptie, de vertaling en de online publicatie van de resultaten.

Je schrijft artikels i.v.m. de projecten en hun resultaten. 

Je ondersteunt zowel administratief als wetenschappelijk de werking van LECA.

Je denkt mee na over (internationale) ontwikkelingen in het erfgoedveld en vertaalt die, samen met het team, naar de werking van LECA.

Functieprofiel

Je kan op basis van je opleiding, interesse, werk of onderzoekservaring je affiniteit voor en kennis van alledaags erfgoed aantonen.

Je bent een enthousiaste medewerker die prima in teamverband functioneert.

Je bent flexibel inzetbaar in de begeleiding van gemeenschappen, in opdrachten en werkomstandigheden.

Je beschikt minimaal over een bachelor diploma, of gelijkwaardig door ervaring en hebt een sterke affiniteit met werken in de erfgoedsector.

Je beschikt over uitstekende zowel schriftelijke als mondelinge communicatieve vaardigheden en rapporteringsvaardigheden.

Je bent een teamspeler en je kan zelfstandig werken.

Je bent creatief en accuraat.

je bent een multitasker en weet van aanpakken.

Ervaring met erfgoedzorg of in de erfgoedsector strekt tot aanbeveling.

Aanbod

Een uitdagende, dynamische en flexibele werkomgeving.

Een 4/5de of voltijdse tewerkstelling van bepaalde duur tot eind 2018 met mogelijkheid tot verlenging.

Plaats tewerkstelling in Gent. 

Verloning volgens paritair comité 329.

Indiensttreding vanaf januari 2017.

Solliciteren

Je mailt een gemotiveerde brief met cv naar info@lecavzw.be. Enkel sollicitaties die ons bereiken vóór 1 november worden in aanmerking genomen. Meer informatie over de functie-inhoud kan je bekomen bij Laure Messiaen op +32 (0)9 223 97 00. Een eerste selectie vindt plaats op basis van de ingestuurde cv’s. De kandidaten die in aanmerking komen worden uitgenodigd voor een gesprek op 16 november 2016. LECA voert een gelijke kansen- en diversiteitsbeleid.