Boek 'Het moest maar eens waar zijn'

Boek 'Het moest maar eens waar zijn'

‘Kettingen van de angst’ werden ze genoemd, de kettingbrieven die België, Nederland en zo veel andere landen decennialang teisterden. Wie de brief in de vuilbak gooide, zou het ongeluk over zichzelf uitroepen. Veel mensen stuurden de brief door uit angst, vanuit het idee ‘het moest maar eens waar zijn’.

In het boek Het moest maar eens waar zijn. Over kettingbrieven, kettingmails en kettingberichten analyseert Ann Driessen meer dan 2000 brieven en meer dan 150 kettingmails en kettingbrieven. Ze beschrijft de soorten kettingbrieven en haalt concrete voorbeelden aan van burgemeesters, bedrijfsleiders en politici die ooit in de val trapten. Ze schetst wat religieuzen, de media, juristen en psychologen over kettingbrieven dachten. En ze analyseert hun opvolgers: kettingmails en kettingberichten.

Ann Driessen is al bijna zes jaar vrijwilligster bij LECA en was meer dan 30 jaar freelance journaliste, vooral voor kranten. Na 2010 concentreerde ze zich op het schrijven van boeken en columns, het geven van workshops over het schrijven van artikelen en op vrijwilligerswerk voor LECA en andere organisaties.

Het moest maar eens waar zijn telt 204 pagina’s en kost 19,99 euro. Het boek kan worden besteld bij Standaard Boekhandel, via Boekscout (geen verzendingskosten) of op bol.com.