Achtergrond

De feestendatabank is verhuisd en kreeg een nieuw jasje!

De nieuwe feestendatabank is te raadplegen op de website van Histories vzw: https://historiesvzw.be/aanbod/databanken/feesten/

Veel feestplezier!

De feestcultuur in Vlaanderen

In Vlaanderen worden dagelijks talloze feesten gevierd. De meest uiteenlopende zaken kunnen immers de aanleiding zijn om met andere mensen samen te komen en te vieren. En zo uiteenlopend als de redenen om te vieren zijn, zo divers zijn ook de feesten zelf. Feesten bestaan dus in alle maten en vormen. Net die verscheidenheid maakt van feestcultuur een bijzonder boeiend onderwerp. Maar wat maakt een feest een feest? En wat heeft feestcultuur met erfgoed te maken? Kom het te weten in dit artikel.

Informatie gezocht rond vieringen en feesten

De informatie over feesten en vieringen in Vlaanderen en Brussel is vaak niet makkelijk op te sporen. Om deze online inventaris zo volledig mogelijk te maken, hebben we dan ook jouw hulp nodig. Ben jij betrokken bij wat leeft in jouw gemeente of stad? Dan weet jij ook het best om welke verenigingen en vieringen het gaat. Klik het invulformulier aan en meld ons de ontbrekende feesten uit jouw buurt.